Recepti

 

 

Waldorfska salata

Nudimo vam recept jedne od najpoznatijih salata na svijetu, čiji su osnovni sastojci orasi, jabuke i celer. Po želji se mogu dodati mandarine, piletina, pistacije… a poslužuje se kao predjelo.

Celer i jabuke ogulite i narežite na tanke ploške, a zatim na rezance. Mandarine također ogulite te nasijecite na kocke. Orahe krupno nasjeckajte i pomiješajte s celerom, jabukama i mandarinama. Majonezu, vrhnje, šećer i konjak zajedno izmiješajte te prelijte po nasjeckanim namirnicama te sve dobro promiješajte. Prije služenja salatu kratko ostavite u hladnjak da se ohladi.



Artičoke sa slanutkom

Obavezno namakanje | Ova salata idealan je prilog jelima iz hladnog buffeta, primjerice aromatičnim sirevima, pečenim paprikama ili pak salati od sezonskog povrća.

Salata sa školjkama

Dobro ohladiti | Salatu možete poslužiti uz slani krumpir ili rižu.

Šarena salata s krumpirima

Poslužite hladno | Prije posluživanje ohladite u hladnjaku barem sat vremena.

Salata s hrenovkama

Možete odmah poslužiti ili staviti na 1 sat u hladnjak.

Šarena salata od tunjevine

Salatu poslužite kao samostalan obrok, s nekom drugom svježom salatom, s pečenom ribom ili mesom, ili kao hladni buffet s drugim salatama, mesnim narescima i sirevima.

Brza salata s feta sirom

Gladni ste i želite pripremiti nešto na brzinu. Isprobajte ovaj brzi i jednostavan recept i svakako vam neće biti žao.

Rimska salata

Osvježavajuća salata s dovoljno energetskih vrijednosti dobro će doći tijekom hladnih zimskih dana.

Pripremite Rizi-bizi salatu

Kod riže je najvažnije pripaziti da se ne raskuha. Sve ostalo samo je stvar vaše kreativnosti. Evo jednog prijedloga.

Krumpir salata sa senfom

Prije posluživanja salatu držite u hladnjaku. Salata je odličan prilog ribi i mesu na roštilju.