Crostini sa kozicama od češnjaka

 

Jednostavan, brz i ukusan recept.

 


Sastojci za 4 osobe:

12 komada YUU‘N MEE kuhanih kozica
1 crvena paprika
1 žuta paprika
3 češnja češnjaka
 1 čili paprika
50 ml maslinovog ulja
soli
12 kriški Ciabatta kruha


Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C optočni zrak. Operite paprike,
izrežite ih na pola, izvadite sjemenke i bijele unutarnje
kože, te ih izrežite na debele trake. Češnjak oguliti i
izrezati na ploške. Operite Čili papriku, izrežite je na
pola, izvadite sjemenke i narežite ih uzdužno u tanke
trake. Operite kozice i posušite. Češnjak u vrućem ulju
polako pržiti do zlatno smeđe boje. Dodajte trakice čilija
i paprike i zajedno miješati 6-8 minuta dok paprike ne
budu lijepo mekane. Dodajte kozice, pržiti ih 1-2 minute
i ukloniti ih od vatre (Yuu‘n Mee kuhane kozice se mogu
i bez podgrijavanja jesti). Sve začiniti sa soli. Ciabatta
kriške staviti u pećnicu na otprilike 5 minuta do zlatno
smeđe boje. Posložiti sa kozicama od češnjaka i servirati.