Tom Yum Kung začinjena juha od kozica

 

Egzotično jelo, lagano za pripremu.  

Sastojci:
16 komada YUU'N MEE kuhanih kozica
150 g prepolovljenih gljiva vrbovača
3 svježa crvena čilija (lagano ih sameljite)
1 stabljika limunske trave, dijagonalno izrezana
1 velika žlica čili paste
3 velike žlice soka od limete
3 cm korijena od đumbira
1 velika žlica šećera
5 komada Kaffir lista (isjeckati)
3 velike žlice umaka od ribe
750 ml pilećeg fonda
250 ml mlijeka od kokosa
Jedna puna šaka korijander lišća
 
Priprema:
Stavite Fond/Juhu od piletine s đumbirom, limunskom travom i Kaffir lišćem kuhati. Dodajte čili pastu, gljive i kokosovo mlijeko. Nakon toga začinite sve s umakom od ribe, sokom od limete, šećerom i čilijem – kuhajte nekoliko minuta na srednjoj temperaturi. Na kraju dodajte odmrznute kozice i kuhajte kratko. Poslužite sa svježim lišćem od korijandera.